Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εισαγωγικές Εξετάσεις 2020 – 2021

Στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές/τριες, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.

Στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών, β) Θεάτρου – Κινηματογράφου και γ) Χορού. Κάθε μαθητής/τρια έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος/α σε μια ή δύο κατευθύνσεις.

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Αμπελοκήπων θα ανακοινώσει το ακριβές πρόγραμμα των εξετάσεων.

Υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις 2020-2021, για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής για φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου

Οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν μόνο ηλεκτρονικά αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 11 μέχρι και Παρασκευή 29 Μαΐου, 2.00μμ. 

Η συμμετοχή των υποψηφίων μαθητών στην επιλογή για φοίτηση σε Καλλιτεχνικό Σχολείο δεν στερεί το δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Γυμνάσιο, Πειραματικό Γυμνάσιο ή Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο).

Σε περίπτωση που ένας μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο κατευθύνσεις, τότε ο γονέας/κηδεμόνας του υποβάλλει δύο διαφορετικές αιτήσεις, μία για κάθε κατεύθυνση σε δύο διαφορετικά mail με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (φωτογραφία ή και ιατρικές γνωματεύσεις).

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020-2021

Η κατάθεση των αιτήσεων  και όλων των υπόλοιπων εγγράφων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

1) Ανοίγετε το αρχείο WORD της αίτησης (κάνοντας κλικ εδώ) και συμπληρώνετε όλα τα ζητούμενα πεδία.

Προσοχή: Για τη σωστή συμπλήρωση της αίτησης από εσάς πρέπει να γνωρίζετε και να αναγράψετε σε αυτήν όλα τα στοιχεία που ζητούνται πριν από την αποστολή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση (που δίνεται παρακάτω), για να πρωτοκολληθεί.

2) Εκτυπώνετε τη συμπληρωμένη αίτηση και την υπογράφετε.

3) Σαρώνετε/σκανάρετε την υπογεγραμμένη αίτησή σας.

4) Αποστέλλετε το αρχείο της αίτησης μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βλ. παρακάτω) μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gymkallampel.exetaseis@gmail.com αναγράφοντας ως θέμα με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα, μόνο τη φράση ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020. Στο κείμενο του μηνύματος παρακαλούμε να αναφέρετε το όνομα της/του υποψήφιας/ου μαθήτριας/-τη και την καλλιτεχνική κατεύθυνση της επιλογής της/του. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που ένας μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο κατευθύνσεις, τότε ο γονέας/κηδεμόνας του υποβάλλει δύο διαφορετικές αιτήσεις, μία για κάθε κατεύθυνση σε δύο διαφορετικά mail με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (ιατρικές γνωματεύσεις).

Το σχολείο παραλαμβάνει την αίτησή σας με όλα τα επισυναπτόμενα έγγραφα, την ελέγχει και σας αποστέλλει τον αριθμό πρωτοκόλλου της. 

Σημείωση: Αν η αίτησή σας είναι ελλιπής ως προς τα ζητούμενα στοιχεία ή και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, το σχολείο σάς ειδοποιεί σχετικά και εσείς πρέπει, αφού συμπληρώσετε ό,τι λείπει, να αποστείλετε εκ νέου αίτηση και δικαιολογητικά εντός προθεσμίας (μέχρι τις 29 Μαΐου 2020 και 14.00), ώστε να μπορέσετε να πάρετε αριθμό πρωτοκόλλου.

Απαραίτητα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά μαζί με την αίτηση:

Α. Για την κατεύθυνση Χορού, μαζί με την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής πρέπει να επισυνάψετε στο ίδιο mail σαρωμένες/σκαναρισμένες δύο (2) Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο ή Παιδίατρο (1η)  και από Ορθοπεδικό γιατρό (2η), στις οποίες θα αναφέρεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.

Σημείωση: Σαρώνετε/σκανάρετε το πρωτότυπο των ιατρικών γνωματεύσεων.

Β. Στην περίπτωση μαθητών/τριών με απαλλαγή από τις γραπτές εξετάσεις θα πρέπει να επισυνάψετε στο ίδιο mail σαρωμένη/σκαναρισμένη Ιατρική Γνωμάτευση σε ισχύ, από το ΚΕΔΔΥ (Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών).

Σημείωση: Σαρώνετε/σκανάρετε το πρωτότυπο της Ιατρικής Γνωμάτευσης.

Σας παρακαλούμε, την ημέρα προσέλευσης για τις εξετάσεις κάθε υποψήφιος/α να προσκομίσει μια έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας.

Για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων και τον αριθμό των εισακτέων μαθητών που ορίζονται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης θα ενημερωθείτε με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Γενικές πληροφορίες που αφορούν στις εισαγωγικές εξετάσεις μπορείτε να δείτε με κλικ εδώ (Υπουργική Απόφαση αρ. πρωτ. 50943/Δ2/04-05-2020).

Για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου - Λ.Τ. Αμπελοκήπων, Δευτέρα έως Παρασκευή, 09-14.00 μ.μ. (Τηλ. 2310 727341).


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κατατακτήριες Εξετάσεις 2020 – Πρόγραμμα

  Ανακοίνωση ημερομηνιών και τόπου διεξαγωγής   Κατατακτηρίων εξετάσεων 2020 Σας ενημερώνουμε ότι  οι  K ατατακτήριες εξετάσεις (σχ. χρονιάς 2020-2021) θα διεξαχθούν  στο κτήριο που στεγάζει το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο  (Πανταζοπούλου 12 α  , Αμπελόκηποι – είσοδος από την μικρή καγκελόπορτα.  Τ ηλ. 2310 727341 ). Οι ημερομηνίες των εξετάσεων: 1.  ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Σχέδιο και γραπτή εξέταση Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 9:00-13:00.  Προσέρχονται όλοι/όλες οι μαθητές/τριες. Διάρκεια εξέτασης: 4 ώρες Τρόπος αμφίεσης και υλικά:  Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Εικαστικών προσέρχονται με  άνετη αμφίεση, με ρούχα που δεν θα φοβούνται να τα λερώσουν κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής τους, καθώς και με όλα εκείνα τα υλικά που πιθανόν να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν (μολύβια, σβηστήρα, ακουαρέλες, μαρκαδόρους κτλ  εκτός από λαδομπογιές ).  Μόνο το χαρτί (30Χ50), στο οποίο θα ζωγραφίσουν, δίνεται από το σχολείο.  2.  ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Γραπτή εξέταση: Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2

Κατατακτήριες Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020

Κατατακτήριες Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020 Με την αρ.πρ. 22245/9-9-2019 απόφαση της ΔΔΕΔΘ προκηρύσσονται οι παρακάτω κενές θέσεις του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λ.Τ. Αμπελοκήπων για το σχολικό έτος 2020-2021. Β Γυμνασίου Γ Γυμνασίου Α Λυκείου Β Λυκείου Κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου – 1 2 3 Κατεύθυνση Χορού – - 8 2 Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών – 1 1 2 Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις του σχολικού έτους 2020-2021 (Γ΄ τάξη Γυμνασίου και Α΄, Β΄ τάξη Λυκείου). Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν μόνο ηλεκτρονικά αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο κατά το